Roguelike Temalı İddialı Video Oyunları

Roguelike türündeki iddialı pek çok video oyunu bulunmaktadır ve yeni yazımızda bunlardan bazılarına sizler için değinmekteyiz.

Bu içeriğimizde sizler için roguelike oyunlar arasından öne çıkanlara maddeler halinde değiniyoruz:

Crypt of the NecroDancer

Steam üzerinde 1000 saatin üzerinde zaman geçirilen bir yapım olan Crypt of the NecroDancer video oyunu, kendisine özgü oyun mekanikleri ile öne çıkmaktadır. Zor bir oyundur ve uzun saatler geçirilmesinin temel nedeni de budur. Oyun içerisinde müzik ile beraber dans etmeniz gerekmekte olup aksi taktirde karakteriniz ölmektedir.

Enter The Gungeon

Klasik piksel grafikleri ve müzikleri ile sizi atari oyunlarının altın çağına götürmekte olan yapım içerisinde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Aksiyon roguelike alanında en başarılı oyunlardan biri olup kesinlikle denemeniz gereken bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Oyun içerisinde zindanları keşfetmeli, daha iyi silahlar bulmalı, bosslarla savaşmalı, anahtarla ek odaların kilidini açmalı ve öldürülmekten kaçınmalısınız.

FTL: Faster Than Light

Bir uzay gemisinin mürettabatını kontrol etmekte olduğunuz oyunda Mass Effect serisindeki gibi ana karakter bulunmamaktadır. Ütülemeniz gereken çok sayıda mikro yönetim bulunmakta olup bu da işlerin kötüye gitmesi için uygun bir zemin hazırlamakta. Dolayısıyla oyuncuları zorlu bir deneyim beklemekte.

Inscryption

Steam üzerinde bir hayli beğenilen oyunlardan biridir. Masa oyunu olmasına karşın büyüleyici yanları ile farklılığını göstermekte ve böylece oyuncuların dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Bu bağlamda tercih edebileceğiniz video oyunlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Skul: The Hero Slayer

Geniş bir silah yelpazesi bulunmakta olan oyunda farklı olarak iyi adamlarla savaşmaktaysanız. Şeytan Kral’ın size ihtiyacı olduğu oyun içerisinde aksiyon roguelike deneyiminin tadına varabiliyor, keyifli bir deneyim sürebiliyorsunuz.

Ziggurat Serisi

Bu seri birinci şahıs nişancı oyunu ile zindan tarayıcısı türünün karşımı olarak karşımıza çıkmakta olup, oyun içerisinde düşmanların bulunduğu labirente girip onları savuşturabilmek için çabalayan bir büyücüyü kontrol ediyorsunuz. Büyülü bir ortamı bulunan oyun harika müzikleriyle de dikkat çekmektedir. Oyun içerisinde her düşmanın kendisine özgü bir saldırı seti bulunmakta olup her boss karşılaşmasında ayrı bir keyif alabileceğinizi düşünüyoruz.

Cevap bırakın