Dahili Ses Kartı İçin Realtek 5.1 Ayarları

Bilgisayarın dahili ses kartını kullanan pek çok kişi 5.1 hoparlör taktığında problem yaşayabiliyor. Bunun sebebi 5.1 hoparlör ayarlarının yapılandırılmamasından kaynaklanıyor. Bu içeriğimizde size bu konularda yardımcı olacağız.

Öncelikle Realtek HD Audio sisteminizde yüklü değilse indirip yükleyin ve ardından uygulamayı çalıştırın. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra 5.1 sisteminizi uygulamaya tanıtın. Bunun için Hoparlör Yapılandırması sekmesinin altından hoparlör yapılandırmasını 5.1 olarak seçin. Seçiminizi yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan temsili hoparlör ikonlarına tıklayın ve 5+1 sisteminizin çalışıp çalışmadığını test edin. Bir problem fark ettiyseniz kabloların yerlerini değiştirip tekrar deneyin. 5.1 yapılandırmasını yaptığınızda tüm hoparlörlerinizden ses gelecektir ve eğer doğru kabloyu doğru yere taktıysanız da sol sağ ve merkez hoparlörleri doğru bir şekilde algılayacaksınız.

Bunu yapmanıza rağmen müziklerde ve oyunlarda sadece iki hoparlörünüz çalışıyorsa  o halda hoparlör doldurma seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunu yine aynı sekmeden yapabiliyorsunuz. Hoparlörleri test ettiğiniz kısmın hemen altında Hoparlör Doldurma şeklinde bir yazı göreceksiniz. Bu yazının kutucuğunu işaretleyip ayarları kaydettiğinizde tüm hoparlörlerinizden ses gelecek. Sadece bazı film ve videolar eğer 5.1 desteklemiyorsa onlardan yine ses alamayabilirsiniz ancak genel itibariyle sisteminizin tüm hoparlörleri çalışıyor olacak.

Konu ile ilgili soru ve sorunlarınızı aşağıdaki yorum alanından bize bildirebilirsiniz.

 

Cevap bırakın