CPU-Z Tanımı ve Kullanımı

CPU-Z ile ilgili işinize yarayabilecek bilgiler veriyoruz.

CPU-Z, bilgisayar donanımlarının modelini ve donanımlar ile ilgili pek çok ayrıntıyı bilmek isteyenlerin vazgeçilmez programıdır.

Uygulama, donanım sensörlerinden faydalanır ve edindiği bilgilerin tümünü sizinle paylaşır. Bunu ufak bir pencere modunda yapan CPU-Z, işlemciden grafik kartına, HDD’den RAM’e pek çok donanım ile ilgili en ince ayrıntısına kadar bilgiler sunar. Bu bilgiler özellikle overclock uygulayacak olan kişilerin işine epey yarayabilmektedir.

Uygulama sadece en ince detayına inmek isteyenler için değil, bilgisayar konusuna pek hakim olmayıp sistemi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve upgrade yapmak isteyenleri de yakından ilgilendiriyor. Çünkü işlemcinizin cinsini, grafik kartınız ve daha pek çok donanımınız ile ilgili bilgileri size veriyor. Bu bilgileri bir uzmandan tavsiye almak için de kullanabilirsiniz. Örneğin upgrade yapacaksanız ancak sisteminize hakim değilseniz bu programın ekran görüntülerini işin uzmanlarına gönderip tavsiye almanız bile yeterli. Mesela bu konunun altına yorum olarak sisteminiz ile ilgili bilgiler verip öneri isterseniz size upgrade önerileri verebiliriz.

Bu program ücretsizdir ve çok düşük boyutludur. Bilgisayırınıza bir dakika içerisinde indirip kurabilirsiniz. Kullanımı ise çok basittir; Bilgasayarınıza indirin ve çalıştırın. Çalıştırdığınızda zaten donanımlarınız ile ilgili tüm dökümler karşınıza gelecek. Sizin yapmanız gereken tek şey hakkında bilgiler öğrenmek istediğiniz donanımın üzerine bir kez tıklamaktır.

 

Cevap bırakın