The Forest Önemli Bir Başarıya Daha İmza Attı!

Hayatta kalma oyunları arasında çok önemli bir yere sahip olan The Forest, 5 milyonu aştı! Oyun hakkında ortaya çıkan yeni veriler, ne kadar iddialı bir yapım olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Endnight Games, The Forest oyunu ile ilgili bir açıklamaya yer verdi. Açıklamada oyunun dünya çapında yalnızca PC platformunda 5 milyondan fazla sattığı ifade edildi. Bağımsız bir geliştirici tarafından ortaya konulan oyun için ayrılan bütçe ise 125 bin dolar idi. Bu bütçe her ne kadar fazla gözüksede video oyunu dünyasını göz önüne aldığınızda, özellikle de 5 milyon adet satış rakamı göz önünde bulundurulduğunda çok çok düşük. Bu sebeple geliştiricinin kendi beklediğinden de öte muazzam bir başarı elde ettiğini söyleyebiliriz.

Yalnızca PC tarafında 5 milyon adetten fazla satan Endnight Games, küsürata da yer verdi. Açıklamaya göre şirketin oyunları 5 milyon 300 bin kişi tarafından satın alındı. Hayatta kalma türü arasındaki prestijini giderek artıran The Forest, bundan sonra piyasaya sürülecek pek çok oyun hakkında geliştiricilere adeta bir ilham kaynağı olacaktır.  Oyunu Steam’de anlık olarak günde ortalama 4500 kişinin oynadığını da ifade edelim.