The Sinking City İncelemesi

Yeni içeriğimizde The Sinking City oyununu masaya yatırıyor, oyunun artı ve eksi yönlerini değerlendiriyoruz. İşte ayrıntılar…


Korku oyunu kategorisinde kendisini gösteren The Sinking City, Frogwares tarafından geliştirilmiş olup Frogster Interactive tarafından yayınlandı.
Oyun PC, Xbox One ve PlayStation 4 platformlarında kendisini göstermişti. Tekli oyuncu moduyla piyasaya sürülen oyuna çoklu oyuncu modu eklenmedi.


Hikaye anlatımı konusunda başarılı bir oyun olarak karşımıza çıkan The Sinking City, sürekli birbirini tekrar eden dedektiflik mekanikleri ile bunu maalesef öldürüyor. Aynı zamanda oyun içerisinde çok fazla hata bulunuyor ve bu durum da oyunucyu bir süre sonra oldukça sıkmaya başlıyor.


Oyun gerilim dolu karanlık bir temaya sahip ancak aynı zamanda sunduğu dedektiflik öğeleriyle de oyuncuyu merak içerisinde bırakıyor. Oyunun geliştiricisinin Sherlock Holmes oyunlarının da geliştiricisi olduğu düşünüldüğünde bu oldukça normal karşılanabilir.


Oyunda psikolojik sorunları bulunan bir karakteri canlandırıyoruz. Karakterimiz gördüğü kabusların sebebini öğrenmek, o kabusları araştırmak istiyor ve kendisini bir anda farklı bir evrende buluyor. Oyun son derece hızlı gelişiyor. Hikaye anlatımı başarılı fakat bu durum hikaye tarafının tamamen başarılı sayılabilmesine bir etken değil. Çünkü oyuncu oyunu oynarken kafasında çok fazla soru işareti kalıyor. Her şeye rağmen hikaye tarafına kafa yorulduğu belli ve anlatım konusunda başarılı olmasıyla hikaye tarafında eksi not almıyor.


The Sinking City, animasyonlar anlamında ise pek çok açıdan sınıfta kalan bir oyun. Özellikle karakter animasyonları bakımından bir hayli zayıf ve bu durum oyunun iyi bir puan almasının önüne geçiyor. Aksiyon sahnelerinin de eski nesilden kalma olduğunu itiraf etmek gerekiyor. Pek çok bugun bulunduğu da düşünüldüğünde The Sinking City’nin oynanış anlamında genel itibariyle zayıf olduğunu söyleyebiliriz.


Oyun genel itibariyle orta seviyede. Ne çok iyi ne de çok kötü. Ancak dedektiflik temalı gerilim oyunlarından hoşlanıyorsanız deneyebilirsiniz.


İnceleme Puanı: 65 / 100



Cevap bırakın