Control Detaylı İnceleme

PC ve konsollar için aktif olan Control oyununu masaya yatırıyoruz. Yeni içeriğimizde oyunla alakalı detaylı bir değerlendirmeye yer verdik.


Bu zamana kadar pek çok farklı oyunla karşımıza çıkan Remedy tarafından ortaya konulan Control oyunu, Remedy’nin alışılmış gizem hadiselerini içerisinde barındıran ancak farklı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.


Oyundaki karakterimizin ismi Jesse Faden olup Jesse Faden ve kardeşi ufak yaşta doğa üstü olaylara karışır. Jesse Faden, bu olayın ardından uzun süre geçtikten sonra büronun yeni müdürü olarak olay yerine gider. Amacı da yıllar önce kendisinden alınan kardeşini bulabilmektir. Jesse Garden, olayı çözümlemek, kardeşini bulmak için büronun altını üstüne getirmeye kararlıdır. Ancak büro oldukça garip bir atmosfere sahip olacaktır.


Oyundaki aksiyon yapısı paranormal olaylar çerçevesinde toplanmakta. Hikaye gereğince büronun neredeyse tüm kapılarını yoklamanız gerekiyor. Amaç ise genellikle bir eşyayı bulma veya sahip olduklarınızla farklı kademelere ilerleme şeklinde. Ancak haritayı tam olarak kullanamamak oyuncular için sıkıntıya neden olabilir. Çünkü harita ezberi gerekiyor ve ancak oyunun yapısı ezber işini bozuyor.


Control, aksiyon tarafında pek çok farklı silaha sahip olabildiğiniz bir oyun. Lazer silahı, makineli tüfek, pompalı tüfek, tabanca gibi farklı silah modlarının kilidi açılabiliyorsunuz. Oyunda kullanacağınız özel eşyalarla birlikte havada süzülebiliyor, kalkan oluşturabiliyor, diğer eşyaları hareket ettirebiliyorsunuz. Ancak her silahın belli bir enerjisi bulunuyor ve bu enerjiyi boşuna harcamamak gerekiyor. Dolayısıyla bir gözünüz sürekli barda olmalı ve sahip olduğunuz özellikleri doğru kullanmalısınız.


Düşmanlara zarar verdiğinizde perk alabiliyorsunuz ve topladığınız perkleri özellik kazandırmak için kullanabiliyorsunuz. Perkler, hasar oranı, kafadan atışlarda daha fazla tecrübe, şarjör doldurma hızı gibi pek çok etkiye sahip.


Çatışma dinamikleri ve görselliği ile tam not alan oyun aynı zamanda gizemle bezenmiş hikayesiyle de merak uyandırmayı başarıyor ki bu bir oyun için son derece önemli bir konu.


Sahip olduğu ceza sistemi oldukça zayıf ve bu göze batan bir eksi. Metroidvania sisteminin zayıf olması oyuncunun oyuna bağlanmasını engelliyor.

Oyunun sahip olduğu grafikler oldukça güzel gözüküyor. Özellikle fizik ve ışıklandırma hususunda oyuncuyu memnun edecek olan yapım, özellikle grafikleri en üst ayara getirdiğiniz zaman son derece detaylı bir ortam sunuyor.


Oyun genel itibariyle alanında oldukça keyif alabileceğiniz, harcadığınız zamana değecek bir yapım. Elbette bazı eksiklikleri var ancak genel anlamda oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün.

Cevap bırakın