Concrete Genie İncelemesi

Yeni bir oyun inceleme içeriğiyle daha sizlerle beraberiz. Bu kez Concrete Genie oyununu masaya yatırıyoruz.


Concrete Genio, PlayStation 4 platformu için piyasaya sürülen, Pixelopus tarafından geliştirilip Sony tarafından yayınlanan bulmaca türündeki bir oyun olup büyük umutlarla piyasaya sürülmüştü.


Concrete Genie, çocukluk yıllarına dair hayal gücünden beslenen enteresan bir oyun. Oyunda Ash isimli bir karakteri yönetmekteyiz ve karakterimizin çocukluğunun geçtiği Denska sahil kasabasında çizimler yapmaktayız.

Negatif duyguların çok fazla olduğu, petrol sızıntısı problemiyle boğuşan bu kasabayı eski rengarenk hallerine çevirmeye çalışıyoruz. Kasabayı eski haline getirebilmek için fırçamızı elimize alıyor ve yollara koyuluyoruz.


Oyunda rakiplerimiz de bulunuyor ve bu rakiplerimiz bize engel olmaya çalışıyor ve Ash oldukça büyük zorluklar yaşıyor. Ancak bir anda Ash’in çocukken çizdiği Una isimli yaratık deniz fenerinin duvarında hayat buluyor.


Oyunda yardım aldığımız cinlerden yararlanarak farklı özelliklerini kullanabiliyoruz. Cinlerin bazıları elektrik gücünü, bazıları rüzgar gücünü kullanıyor. Oyun bir bulmaca türüne sahip olduğu için bulmacaları tamamlayabilmek adına pek çok farklı yetenekten ve işlevden yararlanmanız gerekebiliyor. Dolayısıyla bu tarz mekanikler en çok bu gibi durumlarda devreye giriyor.


Oyunda ilerledikçe farklı bulmacalar ve ilerleyişin mekanikleri de aktif hale geliyor. Böylece oyuncuları çok daha eğlenceli ve farklı bir deneyim bekliyor. Oyunda bazı noktalarda ne çizeceğinizi bilemeyebiliyorsunuz. Bu tarz durumlarda daha önceden çizmiş olduğunuz cinleri yardımınıza çağırabiliyorsunuz ve böylece pek çok fikir sahibi olabiliyorsunuz.


Bazı hoş animasyonları da beraberinde getiren oyunda örneğin bir alana çim, yeşillik, çiçekler çizdiğiniz zaman cinlerinizden biri gelip bu çiceklerden birini koklayabiliyor.


Oyunda fırça darbelerini atmak için Dualshock 4’ün sensörünü kullanabiliyorsunuz. Bu sensör ile fırça darbelerini atmak ilk etapta biraz zor oluyor ancak alıştıktan sonra oldukça kolay gelmeye başlıyor. Oyunun güzelliklerden biri VR desteğinin yanı sıra Türkçe dil desteğine de sahip olması. Menü ve diyalogların tamamen Türkçe olması sayesinde oyunu yabancı dil bilmeseniz de kolayca özümseyerek oynayabiliyorsunuz.


Oyundaki en önemli avantajlardan biri çok iyi bir çizim tarzına sahip olması, cin tasarlama sisteminin de oldukça başarılı olduğunu, buna bağlı olarak çok iyi bir karakter etkileşiminin bulunduğunu söyleyebiliriz.


Oyunun başlıca eksilerinden biri ise geç açılması ve bulmaca yapılarının biraz fazla zayıf kalması. Bu durum oyundan daha fazla zevk almanızı engelliyor.

SONUÇ:


Netice itibariyle bu yapımın basit ancak güçlü çizim animasyon tekniğiyle, farklı tarzı ile güzel zaman geçirilebilecek, sevimli bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle resim çizmekten ve bu resimlerin hayata geçirilmesinden hoşlananlar için bir hayli güzel.

Puanımız: 100 üzerinden 76

Cevap bırakın