İnternet İndirme Hızını Artırma Yöntemleri

Yeni yazımızda internet indirme hızını nasıl artırabileceğiniz konusuna değiniyoruz. İşte internet hızını artırma yöntemleri…


İnternet indirme hızı yüksek olduğunda internet üzerindeki bir dosyayı cihazınıza çok daha kısa bir süre zarfı içerisinde indirebiliyorsunuz. Bu bağlamda önem arz eden indirme hızının yüksek olmasını sağlamak istiyorsanız bunu gerçekleştirebilmek için kullanılabilecek olan yöntemler bulunuyor.


İnternet indirme hızını yükseltebilmek için kullanılabilecek yöntemler:
Kullandığınız modemin sahip olduğu nitelikleri gerçekleştirebilecek internet hızını alıp alamadığını kontrol edin. SpeedTest platformu üzerinden internet hızınızı test edin.

Modemin sağlıklı olarak sinyal dağıtabilmesi için merkezi bir konumda yer alması gerektiğini unutmayın.


Mevcut internet hızınızdan memnun değilseniz internet servis sağlayıcınızın çağrı hattını arayın ve teknik konuda bilgi sahibi olan personellerle iletişim kurun.

Eğer kablosuz bağlantı kullanıyorsanız modeminizin konumunda değişiklik yapın. Aktif olarak kullanılmayan teknolojik aletlerin kablosuz ağ bağlantısını sonlandırın.


Kablolu bağlantı indirme hızının daha yüksek olabilmesini sağlayabilmektedir. Film , dizi gibi içerikleri çevrim içi platformlar aracılığıyla izlerken ağdaki dalgalanmalardan dolayı rahatsız olmamanızı da sağlar.


Arka planda çalışan uygulamaların internet ağını kullanıp kullanmadıkları hususu önemlidir. Bazı uygulamalar arka planda sürekli olarak internet harcar. Bu durumda internetinizi o uygulama ile paylaşacağınız için hız kaybı yaşayabilirsiniz. Sorunun önüne geçebilmek için aka planda çalışan uygulamaları kapatmanızı tavsiye ediyoruz.

Eğer internet paketiniz artık ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa o halde artık değiştirme vakti gelmiş demektir. İnternet sağlayıcınız ve diğer sağlayıcıların sunduğu fiyat tekliflerini gözden geçirip mevcut internet sağlayıcınızda paket değişikliği yaparak devam edin veyahut sağlayıcıyı da değiştirin.

Cevap bırakın