XLSX Dosyası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda XLSX dosyalarıyla ilgili olarak bilinmesi gerekenlere değiniyoruz. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Eski bir Excel programı üzerinden elektronik tablo oluşturduğunuz zaman dökümanı varsayılan halde kaydederseniz .xlsx uzantısını alır yani XLSX dosyası oluşturulur. XLXS dosyasında istatistikler, temel fonksiyonlar ve elektronik tablo özellikleri saklanmaktadır.

Microsoft Office 2007 ve daha önceki sürümlerde bulunan Excel programlarıyla hazırlanan dökümanlar .xlxs olarak kaydedilmektedir. Dolayısıyla XLXS dosyası terimi kullanılmaktadır. Eğer bilgisayarınızda yüklü bir Excel programınız yoksa bu dosyaları açamıyorsunuz. Ancak yine de Microsoft’un kendi web sürümü ile yapabiliyorsunuz. Bu hususta Microsoft Online Office internet sitesini kullanabiliyorsunuz.

XLXS dosyası nasıl açılmaktadır?

Bir XLSX dosyasını açabilmek için ilk olarak Microsoft Online Office internet sitesini açınız Microsoft hesap bilgilerinizi kullanarak giriş yapınız. Ardından sol sütun aracılığıyla Excel hizmetini seçiniz.  ‘Karşıya yükle ve aç…’ yazısına tıklayarak devam ediniz. Açmak istediğiniz ancak uygun Excel programı olmadığı için açamadığınız XLSX dosyasının seçimini yapınız. Ardından online araç sizi bir süre bekletecektir. Bekleyeceğiniz süre dosyanın boyutuna göre değişkenlik gösterecektir.  Dosya açılacağı zaman üzerinde düzenleme yapıp düzenlemiş olduğunuz dosyayı bilgisayarınıza veya OneDrive hesabınıza kaydederek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Eğer farklı bir yöntem isterseniz XLSX açmaya yarayan programları kullanmanız gerekiyor. Örneğin XLSX Open File Tool ile XLSX dosyası açabilirsiniz veya XLSX Viewer Free programını kullanarak da bunu yapabilirsiniz.  Ancak ilk yöntem olan Microsoft’un kendi aracını kullanmanız daha mantıklı ve hızlı bir çözüm olacaktır. 

Cevap bırakın