Travian’da Yağma Alıyorsanız Bunları Uygulayın!

Travian oynarken sık sık yağmalanıyorsanız bunun üstesinden gelmeniz için önemli bilgiler veriyoruz. Makalemizi dikkatle okuyarak yağma köyü olmaktan kurtulabilirsiniz.

Travian online olarak oynanan ve sürekli açık kalan bir oyun olduğundan oldukça zor ve uğraştırıcı. Mesela siz oyuna bakmıyorken de hesabınıza saldırı geliyor olabilir.  Mesela oyuna bir süredir hiç girememişseniz bir bakmışsınız yağma köyü olmuşsunuz bile. Özellikle oyunun başlarında yağma köyü olma riski çok daha yüksektir. Eğer yağma saldırıları alıyorsanız uygulamanız gerekenleri tek tek anlattım:

 Sığınak Seviyeleri

İlk olarak yapmanız gereken şey köyünüze bir sığınak yapısı oluşturup seviyesini hammadde deponuzun sınırına kadar arttırmaktır. Sığınaklar hammadde kaptırmamanızı sağlarlar ve böylelikle size saldıran biri artık saldırmaktan vazgeçer. Çünkü genelde yağma saldırılarının temel amacı hammadde toplayabilmektir. Eğer karşınızdakine hammadde vermezseniz ilk adımı başarıyla atlatırsınız. Eğer hammadde deponuzun seviyesi çok fazla ise hammadde deponuzu belli bir seviyeye kadar yıkın veya o seviyeye gelinceye kadar sürekli sığınak inşa edin. En olmadı ticaret rotaları oluşturup hammaddelerinizi kaptırmayabilirsiniz.

Çit Seviyesi

Çit,  sur ve toprak siper unsurlarından hangisi sizde varsa onu kurun ve son seviyeye kadar geliştirin. Bunu yapmamızdaki amaç size saldıracak olan askerlerin surlara takılıp ölmelerini sağlamaktır. Çit seviyeniz çok yüksek olursa mesela size saldıran 50 askerden 5 kadarını herhangi bir asker  kullanmadan öldürebilirsiniz. Tabii bu rakam tamamiyle bir örnek olup askerlerin türünden türüne değişkenlik gösterebilir. Burada esas olan karşı tarafa hammadde vermediğimiz gibi aynı zamanda asker kaybı yaşatarak hammadde kaybettirmemizdir. Böylece zarara uğradığının farkına varıp size saldırırken artık iki kez düşünecektir.

Asker Biriktirme Aşaması

Son aşama asker biriktirme aşamasıdır. Aslında bunu bir yandan sığınak ve çit basarken bir yandan da kışlanızı boş tutmayarak yapabilirsiniz. Yani bu aşamayı diğer aşamalarla aynı anda gerçekleştirebilirsiniz. Burada önemli olan nokta bastığınız askerleri kestirmemeniz, gelen saldırılar karşısında kaçırmanızdır. Bunun için en iyi yöntem altın üyeliktir fakat  altın üyeliğiniz yok ise çevrenizdeki komşu köylerden veya birliğinizdeki bir hesaptan yardım alabilirsiniz. Mesela çevrenizdeki bir köyün sahibine mesaj atın ve o mesajda yağma aldığınızı, askerlerinizi bir süre için kendisinde biriktirmek istediğinizi söyleyin. Bunu kabul ederse asker basıp basıp sürekli onun köyüne yollayın ve gelen saldırıları alt edebilecek sayıya ulaştığınızda askerleri çekin.

Bunları uygularsanız bir süre sonra  karşınızdaki sizi yağmalamaktan vazgeçebilir.

Cevap bırakın