Safari Önbellek Temizliği Yapma Yöntemi

Yeni yazımızda Safari internet tarayıcısında önbellek temizliği yapabilmek için uygulanması gereken adımlara bilgisayar ve iPhone telefonlar için ayrı ayrı olmak üzere değiniyoruz.

Günümüzde sevilen internet tarayıcılarından biri konumunda olan Safari üzerinde önbellek temizliği yapabilmek için bilgisayarda ve mobil cihazda ayrı yöntemlerden yararlanmanız gerekmektedir. Safari önbellek, tarama geçmişi çerezleri gibi tüm tarama verilerini tek bir seferde tamamen silmeye imkan tanımakta olup, bu yöntem sadece tarayıcı önbelleğini temizlemek isteyenler için pek kullanışlı kabul edilmeyebilsede verileri kolaylıkla temizlemek için en sık başvurular yöntem olarak göze çarpıyor:

Bilgisayar kullandığınız esnada Safari internet tarayıcısı açık vaziyetteyken üst menüye geliniz ve Safari > Geçmişi Sil yolunu takip ediniz. Son saat, bugün, dün gibi geçmiş seçenekleri arasından uygun bir zaman periyodu seçerek Geçmişi Sil düğmesine tıklayınız. Böylece işleminizi tamamlayabilirsiniz.

iPhone cihazlarda;

Bir iPhone telefonunda ekranın alt kısmında bulunan Yer İşaretleri simgesine tıklayıp sonrasında Saat işaretiyle gösterilen Geçmiş sekmesine tıklayınız. Ardından Ekranın sağ alt köşesinde yer alan Sil düğmesine tıklayıp, açılan menü içerisinden silmek istediğiniz zaman aralığını seçiniz.

Yalnızca internet tarayıcınızın önbelleğini temizlemek isterseniz bu durum daha karmaşık bir hale gelecektir çünkü Safari’nin Geliştir bölümüne girip Önbellekleri Boşalt’a tıklamanız gerekir. Bunun için de Safari > Tercihler… > İleri Düzey yolunu takip edip, altta yer alan Geliştirme Menüsünü Menü Çubuğunda Göster seçeneğini seçili hale getiriniz Ardından Geliştir > Önbellekleri Boşalt’a tıklayıp Safari > Tercihler…‘e tıklayınız. Gizlilik sekmesinden Web Sitesi Verilerini Yönet düğmesine tıklayıp web sitelerinin bir listesini görüntüleyiniz. Ardından web sitesi için özel silme de yapabilirsiniz.

Cevap bırakın