Touch ID ile Face ID Arasındaki Hız Farkının Nedenlerini Açıklıyoruz

Apple’ın Touch ID teknolojisi ile Face ID teknolojisi arasında neden hız farkı olduğunu açıklıyoruz.

Touch ID, Face ID teknolojisine göre daha eski bir teknoloji. Apple, zamanla Face ID isimli yeni bir teknoloji sundu. Fakat Touch ID ile Face ID arasındaki hız farklılıkları karşılaştırıldığında Touch ID’ın daha hızlı olması dikkat çekici.

Face ID daha yeni bir teknoloji ve haliyle daha hızlı olması gerekir. Fakat  Touch ID, kilit ekranı aşamasanıda bir saniyelik bir avantaja sahip. Bu hız avantajının sebebi ise Face ID’de daha kapsamlı bir güvenlik sisteminin bulunması.

Yani Apple, aradaki hız farkına rağmen Face ID’ı güvenlik amacıyla kısmamış. Yeni güvenlik yöntemlerini uygulamayı uygun görmüş ve hız farkı da pek takılacak bir konu değil. Zaten sadece bir saniyelik bir fark söz konusu. Öte yandan Face ID teknolojisi Touch ID ile karşılaştırıldığında henüz tam oturmadı.

Face ID İkizleri Ayırt Edemiyor

Bu arada Face ID ile ilgili son zamanlarda çıkan bir haber de epey dikkat çekici. iPhone X cihazındaki Face ID sistemi üzerinde yapılan ikizler testi olumsuz sonuçlandı. Face ID, tek yumurta ikizlerini ayırt edememekte. Touch ID’de ise böyle bir problem yoktu.

Cevap bırakın