Qualcomm’dan Yeni Bir iPhone X Harekatı Başladı!

Qualcomm, iPhone X’in satılmasından oldukça rahatsız ve bu konuda tekrar yargı yoluna başvurdu. iPhone X satışlarını sona erdirmeyi hedefliyor.

Teknoloji şirketleri kendilerini sağlama alabilmek, koruyabilmek amacıyla sık sık ürettikleri bir teknoloji konusunda patent alırlar. Apple ve Qualcomm şirketlerinin de kendilerine ait patentleri var ve bu patentler ihlal edildiğinde hukuk yoluna başvuruyorlar.

Snapdragon çipsetinin mimarı Qualcomm ile Apple’ın arası yaklaşık bir yıldır davalar dolayısıyla epey gergin. İki şirket de patent davası hususundan ötürü soğuk savaş döneminde. Qualcomm, şu günlerde Apple ile ilgili mahkemeye yeni iddialarda bulundu. Qualcomm şirketi yetkililerinin ifade ettiğine göre Apple, iPhone 7 ürününden beri Qualcomm’un haklarını zedeliyor.

İfade edilene göre patent ihlalleri en fazla iPhone X modelinde gerçekleşti. Qualcomm’un patentini aldığı pek çok teknoloji izinsiz olarak Apple’ın iPhone X’inde kullanıldı. Qualcomm, Apple’ın iPhone 7’den itibaren toplam 16 patenti yok saydığına dikkat çekti. Bunların arasında güç koruma yöntemleri, kameranın odaklanma özelliği gibi önemli teknolojlier bulunmakta.

Qualcomm’un yasaklamak istediği tek telefon iPhone X de değil. Aynı zamanda iPhone 7, iPhone 8 modellerinin de satışını tamamiyle yasaklamak amacı güdüyor. Neden böyle bir amacı benimsediği ise şu an için bilinmiyor.

 

Cevap bırakın