Microsoft Edge Uzantısı Yükleme Yöntemi

Popüler tarayıcılardan Microsoft Edge’de uzantı yükleme işleminin nasıl yapıldığına değiniyoruz. İşte detaylar…

Edge tarayıcısı da diğer tarayıcılar gibi uzantı yüklemeyi desteklemekte. Microsoft Edge, eskden çok daha az uzantı desteklerken günümüzde Chromium tabanlı yapısı sayesinde çok daha fazla uzantı destekliyor. Ancak bunun için ilk olarak yeni Microsoft Edge sürümünü kurmak gerektiğini belirtmek gerekiyor.

Edge uygulamasını açıp sağ üst köşedeki profil simgesinin yanında bulunan üç nokta simgesine, oradan da Extensions’a tıklayın. Açılan menüde soldaki kutucuk ile Edge uzantılarını aratabilirsiniz. Ancak Chrome Web Mağazasından uzantı almak için sol alt kısımdaki Diğer Mağazalardan Uzantılara İzin Ver seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Karşınıza çıkan açılan pencereden de Chrome uzantılarını onaylayıp Chrome Web Mağazasına gidiniz. Artık yapmanız gereken tek şey Chrome Uzantıları arşivinde arama yapmak ve uzantıyı etkinleştirmek.

Microsoft Edge Hakkında

Edge tarayıcısı, Microsoft’un meşhur İnternet Explorer tarayıcısının yeni versiyonu olarak kendisini göstermişti. Windows 10 işletim sistemleriyle birlikte varsayılan olarak sunulan tarayıcı günümüzde hala tam anlamıyla yaygınlaşamadı. Yine de eskisine nazaran kullanım oranlarında bir artış yaşandığını söylemek mümkün. Edge tarayıcısının Windows sürümü bulunduğu gibi aynı zamanda mobil cihazlar için özel sürümleri de bulunmakta.

Cevap bırakın