Apple Watch Uyku Takibi Özelliğini Kullanma Yöntemi

Yeni içeriğimizde Apple Watch akıllı saatinin uyku takibi özelliği hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar…


Apple’ın akıllı saat kategorisinde sunduğu Apple Watch serisi cihazlar uyku izleme özelliğine sahiptir. Bu özellik watchOS 7 güncellemesiyle Apple Watch cihazlarına kazandırılmıştır. Kullanıcılar WatchOS 7 çıkmadan önce uyku takibi yapabilmek için üçüncü parti yazılımlar kullanmak durumundaydı. Yeni güncelleme ek program yükleme gereksinimini ortadan kaldırdı.


Uyku izleme fonksiyonu nedir?


Uyku izleme fonksiyonu bir kullanıcının yatakta geçirdiği zamanı otomatik olarak izlemesi ve ölçümleyerek bildirmesidir. Uyku izleme özelliği uyku kalitenizi ve bunu yükseltebilmek için uygulamanız gereken eylemleri size aktarıyor. Bu bağlamda sadece basit bir uykuda geçirilen saati hesaplamanın ötesine geçiyor.


Apple Watch cihazında uyku takibi yapabilmek için Sağlık uygulaması içerisinden Uyku alt menüsünü görüntülemek yeterli oluyor. Ancak uyku izleme özelliğinden yararlanabilmek için watchOS 7 bulunan Apple Watch cihazının yanında IOS 14 bulunan bir iPhone cihazına sahip olmanız gerekiyor. Aynı zamanda hem akıllı telefonunuzun hem de akıllı saatinizin güncel olması gerekiyor.


Uyku izleme yöntemi esnasında akıllı saat ivmeölçer üzerinde çalışır ve hareket sensörlerinden faydalanarak uyuduğunuzu veya uyanık olduğunuzu algılar. Uyku takibinden yararlanabilmek için gece boyu kesintisiz bir şekilde takip yapılabilmesi en sağlıklısıdır ve bunun için de akıllı saatinizin en az yüzde 30 şarjlı olması gerekir.

Uyku takibi özelliği eğer akıllı saat kolunuzdaysa ve gerekli ayarları yapılandırdıysanız uykuya daldığınız an otomatik olarak aktif hale geliyor.

Cevap bırakın