Android Uygulamaların Bildirim Göndermesini Engelleme Yöntemi

Yeni yazımızda Android uygulamaların kullanıcıya bildirim göndermesinin nasıl engellenebileceği ile ilgili olarak bilgiler vereceğiz.

Akıllı telefonlar artık son derece yaygın durumda ve çok sayıda uygulama barındırıyor. Söz konusu uygulamalar genellikle kullanıcıya bildirim de gönderiyor. Buna örnek olarak Instagram sosyal medya uygulaması gösterilebilir. Platform üzerinde her yeni bir hareketlilik olduğunda size bildirim gönderiliyor ve böylece uygulamaya sıklıkla bakmanız sağlanmış oluyor.

Telefon üzerinde en fazla zaman geçirmenize neden olan unsur genellikle bildirimlerdir. Bu nedenle uygulamaların size bildirim göndermesini engelleyerek kendinize sürekli iş çıkarmaktan vazgeçebilirsiniz. Sadece merak ettiğiniz durumlarda uygulamayı açabilir, onun haricinde uygulamaya girmeyerek kontrolün sizin elinizde olmasını sağlayabilirsiniz.

Android uygulamalarda bildirimler kolay bir şekilde kapatılabilmektedir. Bunun için ilk olarak telefonunuzun Ayarlar bölümünü açınız ve oradan da Bildirimler yolunu izleyiniz. Ardından Uygulama Bildirimleri bölümüne girin. Yeni bir pencere açılacak ve telefonunuzdaki tüm uygulamalar listelenecektir. Bildirimi engellemek istediğiniz uygulamanın üzerine gelip dokunarak Engelle komutunu veriniz. Böylece işlem tamam!

Cevap bırakın