OLED Ekran Hakkında Bilgiler

Bu içeriğimizde OLED ekranlar ile ilgili olarak bilgiler veriyoruz. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

İki yarı iletken ve çok sayıda organik ince film tabakasının bir araya getirilerek oluşturduğu yapı olan OLED, üzerinden elektrik akımı geçtiğinde ise parlak bir ışıma yayar ve bu özelliğiyle standart LCD ekranlardan ayrılır. Çünkü LCD ekranlarda görüntü sunulabilmesi için beyaz bir arkaplan ışığı olması gerekmektedir.

OLED ekranlar çok ince yapıya imkan tanır ve aynı zamanda az enerji harcaması sayesinde hem bütçe hem de çevre dostudur. Daha yüksek parlaklık imkanı da sunan OLED ekranlar böylece görüntü kalitesinin çok iyi olmasını sağlar. Aynı zamanda hafiftirler ve bunu ince , esnek yapısına borçludurlar.

OLED ekranlı cep telefonları ve çeşitli dijital cihazlarda düşük enerji tüketimi ve yüksek parlaklığı sayesinde tercih edilen OLED, aynı zamanda televizyonlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Günlük hayatımızda geniş bir kullanım alanı olan OLED ekranlar, elektronik ev ürünlerinde yaygın olarak tercih edilmektedir.

OLED ekrana sahip cihazlarda parlak ve gerçek tonlara yakın renklerle güzel bir görüntü oluşturulur. OLED’in temel prensibi ekran üzerinde yer alan her pikselin kendi ışık kaynağına sahip olması olup, böylece arka ışıklandırmaya ve renk filtresine herhangi bir ihtiyaç kalmaz. OLED piksellerin minimum üç renge sahip olan alt pikselleri bulunmakta olup bu renkler mavi, yeşil ve kırmızıdır. Bu üç temel renge ek olarak sarı renk de alt piksel olarak eklenmekte olup, prensip ise yine aynı şekilde işler.

Sonuç itibariyle OLED hem görüntü kalitesi hem de az enerji tüketmesi sayesinde popüler olan teknolojiler arasındadır ve günümüzde oldukça yaygın olup, farklı alt türleriyle beraber yaygınlaşmayı sürdürmektedir.

Cevap bırakın