MSI Aegis Ti 5 Bilgisayarı İncelemesi

Yeni bir inceleme içeriğimizle sizlerleyiz. Hazır MSI sistemlerinden Aegis Ti 5 ile ilgili olarak bilgiler veriyor, ürünü detaylı olarak masaya yatırarak mercek altına alıyoruz.

Teknoloji şirketlerinden MSI tarafından bilgisayar alanında pek çok atılım gerçekleştirilmekte olup, marka Aegis serisi kapsamında da hazır sistemler sunmaktadır. Peki MSI Aegis Ti 5 özellikleri, olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir? Sizler için mercek altına alıyoruz.

Serinin fütüristik tasarım yapısını sürdürmekte olan MSI Aegis Ti 5 modeli, modern bir yüze sahiptir. Tasarım hususunda pek çok standart kasaya nazaran daha modern çizgilerinin olduğunu belirtmek gerekiyor. Kasanın ön bölümüne bakıldığında adeta transformers karşınızda durmaktadır. Bu bağlamdaki özel tasarım yapısıyla dikkat çeken ürünün ön bölümünde MSI logosu bulunmakta olup, hemen üzerinde kontrol kadranı yer almakta ve bu yapı için destek sunmaktadır.

Kasanın yan kapak bölümünde kulaklık aparatlarına yer verilmiş olup, açılabilir kulaklık tutacaklarına yer verilmiştir. Kasanın grafik kartı, üst bölüme taşınarak aşağı bakacak şekilde eklenmiş olup, grafik kartının üst bölümünde hava alabilmesi çini mesh bir yapı inşa edilmiş, hemen alt bölümünde ise grafik kartını ayırmakta olan metal bir plakaya yer verilmektedir. Kasanın alt bölümünde kolayca yan bölüme doğru açılabilmekte olan sıvı soğutucunun radyatörü bulunuyor ve hemen arka bölümünde ise egzoz fana yer verilmiş durumda.

MSI Aegis Ti 5 modelinin anakartının üzerinde bir fan bulunmakta ve bu bir artı olarak öne çıkıyor. Kasanın içerisinde bölmeli bir tasarım yapısına yer verilmiş. Grafik kartının fanları, havayı üst bölümde bırakılmakta olan mesh yapı içerisinden çekmekte fakat direkt olarak egzoz fana vermemektedir. Hava alt bölüme değil, yan kısma verilmektedir. Kasada depolama birimlerine ise kolayca ulaşabiliyorsunuz. Kasada SDS yuvası için açıklık bırakılmış. Böylece kolay bir şekilde SSD takıp çıkarmanız mümkün oluyor. Kasa 551.3 mm x 239.9 mm X 511.6 mm ölçülerine sahiptir. Ağırlığı 15 kilogram olan kasanın hacmi 67 litredir. Kasanın üzerinde yer alan portlara yer verecek olursak üst kısmında; 1 adet USB 3.2 Gen 2 Type C, 1 adet ses çıkışı, 1 adet mikrofon girişi, ; 2 adet USB 3.2 Gen 1 Type A bulunduğunu, diğer portların ise 2 adet USB 480 Mbps (USB 2.0 Type A), 2 adet RJ45 LAN, arkada 5 adet ses jakı, dijital ses çıkış, 1 adet HDMI v2.0b, 1 adet USB 3.2 Gen 2X2 Type C, 3 adet USB 3.2 Gen 2 Type A olduğunu söyleyebiliriz.

Kasada yer alan donanımlar kullanıcı için birkaç farklı seçenek olarak sunuluyor: RTX 3090 Ventus 3x, amiral gemisi bir ekran kartı modeli olup bu sistem dahilinde sunulan önemli bir modeldir. Ekran kartında 24 GB GDDR6X bellek bulunmakta olup 384 bit bellek arayüzüne sahiptir ve bunun yanı sıra 19.5 Gbps bellek hızı bulunmaktadır.

Kullanılan işlemci modeli Intel’in i9 12900K donanımı olup, yeni hibrit yapıyla gelen işlemci, 16 çekirdek sayısı ve 24 izlekle birlikte gelmektedir. 8 çekirdek performans ve 8 çekirdek verimlilik olarak ayrılmakta ve hibrit yapı sunmaktadır. 5.20 GHz saat hızına kadar çıkabilen işlemcinin 30 MB Intel Smart cache belleği bulunmaktadır. Bu değerlerle beraber taban TDP değeri 125W seviyesindeyken, maksimum TDP değeri ise 241W’dir.

Modelde 2 TB M.2 SSD ve 3 TB HDD yer almakta olup, sonradan ek bir M.2 SSD takabiliyorsunuz. RAM tarafında ise 4×32 GB DDR5 4800 MHz yani toplam 128 GB DDR5 RAM donanımına yer verilmiştir ve RAM üzerinde ekstra bir soğutma bloğu kullanılmadığını belirtelim.

Kasa yazılımsal olarak MSI Dragon Center ile yönetilmektedir. Kart 3DMart TimeSpy Extreme testinde 4K değerde cihaz çok iyi sonuçlar ortaya koymaktadır. Grafik skoru olarak 9603 elde etmekte, işlemci hususunda ise 8.930 puana ulaşmaktadır. Kasa GPU sıcaklığında 71 derece seviyesinde, CPU sıcaklığı hususunda ise 75 derece seviyesinde çalışmakta, çıktığı bu maksimum değerler ile gayet makul bir sıcaklık performansı ortaya koyduğunu, bu hususta da başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç

Gerek oyunlar gerek render işlerinde kullanılabilen, güç konusunda istenen performansı sergileyebilen bir ürün olup, yüksek performans ve iddialı bir tasarım yapısı isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir ancak elbette fiyat tarafında cep yakan bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.

Cevap bırakın