Dropshipping Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dropshipping satış yöntemiyle ilgili bilinmesi gerekenlere değiniyoruz. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dropshipping, klasik perakende yönetiminin dışına çıkarak işletmenizi kurabileceğiniz bir yöntem olarak öne çıkıyor. Bu yöntem, mağazanın sattığı ürünleri stok yapmadan, bunun yerine üçüncü parti bir tedarikçiden satın alıp doğrudan müşteriye gönderdiği bir sipariş karşılama usulüdür. Böylece ürünlerle satıcı bizzat kendisi ilgilenmez.

Satıcının herhangi bir envantere sahip olmaması, perakende satış ile stoksuz satış arasındaki fark olarak öne çıkar. Satıcı gelen siparişi karşılamak için toptancı veya üçüncü parti satıcı ile anlaşır. Erişilebilirliğin kolay olması nedeniyle girişimciler için iyi bir iş modeli olan dropshipping, kişilerin farklı iş fikirlerini hızlıca test tedip deneyimleyebilmelerine imkan verir. Kişinin talep olan ürünleri nasıl pazarlayacağı hakkında kısa sürede çok şey öğrenmesini sağlar. Aynı zamanda klasik perakende satışına nazaran daha az sermaye gerektirmesi de dikkat çeken artılarından biridir. Haliyle genel gider daha düşük olur, geniş ürün yelpazesi de kullanılabilir.

Standart satıcılar envanter sağlayabilmek için büyük bir sermayeye ihtiyaç duyar. Ancak stoksuz satış yapanlar bir e-ticaret mağazası açtıkları taktirde gerekli irtibatları sağlamışlarsa satışa hazır durumdadırlar. Bu işle uğraşan kişilerin çoğu evlerinden çalışmaktadır. Bu da ekstra ulaşım ve yemek giderlerinin oluşmamasını sağlar. İnternet bağlantısı olan hemen hemen her yerde bu iş yürütülebilir. Bu da kolaylıklarından biridir.

Dezavantajları neler?

Dropshipping çeşidinde rekabet daha belirgindir ve bunun ağırlığı daha çok hissedilir. Pek çok rakip mağaza gelirini artırmak için en düşük fiyatlarla ürün satmaya başlar. Bu da küçük paylara çalışmayı göze almaları anlamına gelir. Sizin de onlarla rekabet edebilmek için payınızı düşük tutmanız gerekir.

Dropshipping satış yönteminde birden fazla tedarikçi ile iş birliği halindeyseniz online mağazada yer alan ürünler stoksuz satıştan tedarik edileceğinden nakliye maliyetleri karmaşık hale gelebilir. Örneğin her biri farklı tedarikçiden temin edilebilen üç ürün siparişi aldıysanız ve bu üç siparişi veren kişi aynı ise, o halde üç ayrı nakliye ücreti ödemek zorunda kalırsınız. Bu ücreti müşteriye ilettiğiniz zaman tepki ile karşılaşabilirsiniz ve müşteri siparişi vermekten vazgeçebilir.

Dropshipping yönteminde ürünler üzerinde insiyatif kullanabilmek mümkün değildir yani stoksuz satılan ürünleri tedarikçi tasarlar ve markalar. Siz ise aracı görevi görürsünüz.

Bu yazımızda Dropshipping yöntemine değindik. Konuyla ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Cevap bırakın