Famicom Detective Club İncelemesi

Bu içeriğimizde Famicom Detective Club oyununu masaya yatırıyor, oyunun artı ve eksi yönlerine değiniyoruz.

Nintendo Switch için çıkışını gerçekleştiren Famicom Detective Club,  Mages tarafından yapılan ve Nintendo tarafından yayınlanan bir oyundur.

Yeniden yapım oyunlar furyası artık tam anlamıyla moda haline geldi. Famicom Detective Club oyunu da bunlar arasına katılan bir oyun oldu. Ancak Famicom Detective Club oyununu diğerlerinden ayıran en büyük farklılık 1988 yılında yani gerçekten de çok uzun bir zaman önce çıkmış olmasıdır.

Oyun içerisindeki ana karakterin ismini belirlemekteyiz ve bir süre sonra Utsugi Dedektiflik Ajansı için çalışmakta olan genç bir dedektif olduğumuzu farketmekteyiz. Yine aynı ajanstan olan Ayumi ile beraber cinayetin sırlarını ve hafızamızı yitirmemizin sebebini tespit etmeye çalışmaktayız. Serinin ikinci oyunu olan The Girl Who Stans Behind ise ilk oyunun öncesinde geçmekte olup, ilk oyunda çalışmış olduğumuz ajansa nasıl katıldığımızı gösteriyor.

Hikaye açısından iyi bir oyun olan Famicom Detective Club, her ne kadar dedektif hikayeleri temelli olsada asıl ilham kaynağı Argento’nun korku filmleridir. Eğer bu türde pek çok oyun oynadıysanız hikayenin daha büyük çaplı olmasını bekleyebilirsiniz fakat oyun türünün en eski örneklerinden biri olarak karşımıza çıktığı için bu gayet kabul edilebilir bir durum. Oyun içerisinde şüphelileri sorguya çekmiş olduğunuz diyalog bölümlerinin yanında aynı zamanda Ace Attorney serileriyle benzer nitelikteki araştırma kısımları da yer almaktadır. Çevreyi araştırarak nesneler ve kişilerle etkileşime giriyorsunuz. Oyun belirli noktalarda kendisini kitlemekte olup araştırma kısımlarının keyifli olduğunu ancak imlecin hızının oldukça yavaş olduğunu ifade etmek gerekiyor.   Oynanış ise görsel standart romanlarına nazaran gayet iyi seviyede gözüküyor. Öte yandan akıcı bir aksiyon olmadığını, vakit buldukça okuduğunuz bir kitap gibi yaklaşmanız gerektiğini ifade etmek gerekiyor.

Görsel olarak gayet güzel gözüken oyun seksenli yılların ortamlarını güzel bir şekilde bizlere yansıtmayı başarıyor. Oyunda aynı zamanda düşük kalitedeki arka planda adeta sırıtan model problemleri gibi bir sıkıntı sunmuyor ve karakter animasyonlarının da iyi yapıldığını belirtmek gerekiyor. Oyunda gerçek konuşma seslerine yer verilmiş olup gerçek bir dil kullanılmış. Bu tarz oyunlarda genelde cıbırca dilini görüyoruz. Bu noktada iyi bir gelişme olduğunu belirtmek gerekiyor ancak seslendirmenin sadece Japonca dilinde olduğunun altını çizelim.

Oyun atmosferi iyi bir şekilde tamamlayan orkestral müzikler içeriyor. Ortalama 10 saatlik yeterli bir oynanış deneyimi sunuyor. Ancak fiyat tarafında biraz pahalı. İndirim dönemlerinde daha cazip olabilir.

Öne çıkan artıları:

  • Günümüze başarılı bir şekilde uyarlanması, grafiklerinin, animasyonlarının ve müziklerinin iyi olması

Öne çıkan eksileri :

  • Bulmaca sisteminde sıkıntılar bulunuyor
  • Eski usül oynanış problemleri içeriyor

RETEKNO PUANI : 8.5 / 10

Cevap bırakın