Ölü Piksel ve Karşılaşılması Halinde Yapılması Gerekenler

Ölü pikselin ne olduğunu ve ürününüzde ölü piksel ile karşılaşmanız halinde neler yapmanız gerektiğini açıklıyoruz.

Monitör, görüntüleri bizlere sunabilmek için transistörleri kullanır. Bunlardan devre dışı kalan, bozulanlara ölü piksel adını veriyoruz.  Ölü piksel sadece monitörlerde değil, ekrana sahip diğer cihazlarda bulunabilir. Mesela akıllı telefon ve tablet de bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Ölü piksellerin oluştuğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Bunun için cihazınızın ekranını piksel testine sokun. Piksel testi yapabileceğiniz pek çok internet sitesi var Google’da aratarak bulabilirsiniz. Piksel testini yaparken aşağıdaki gibi bir görüntü karşınıza çıkarsa cihazınızda ölü piksel var demektir.

Beyaz nokta ölü pikseli ifade ediyor ancak her monitörde beyaz olmayabilir. Mesela siyah renkte de ölü piksel olabilir. Ancak ölü piksel olup olmadığını tam olarak anlamak için monitörün ekranını bez yardımı ile bir silin. Belki de monitörünüze bir şey yapışmış olabilir. Fakat hala geçmiyorsa o halde ölü piksel olduğu artık kesin diyebiliriz.

Peki ne yapmamız lazım?

Eğer ölü piksel sizi çok rahatsız etmeyecek düzeyde ise kalmasında sakınca yok ancak ürünün  garantisi sürüyorsa tabii garantiye yollayabilirsiniz. Hatta ürünü henüz yeni aldıysanız ölü piksel olmayan modeli ile değiştirmek en doğal hakkınız. Sonuç itibariyle ürünü ya aldığınız yere başvurarak değiştirecek, ya garantiye gönderecek ya da garantiniz bittiyse tamir ettireceksiniz.

Konu ile ilgili aşağıdaki alandan bize soru sorabilirsiniz.

 

Cevap bırakın