Wi-Fi Alerjisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Wi-Fi alerjisi terimini hiç duydunuz mu? Bu makalemizde, araştırmalar sonucu ortaya çıkarılan Wi-Fi alerjisinden bahsedeceğiz.

Wi-Fi alerjisi nedir?

Wi-Fi sinyalleri bulunan bir ortamda kişinin fiziken kendisini kötü hissetmesine verilen isimdir. Wi-Fi alerjisi aslında EHS olarak belirtilen bir hastalığın içerisindedir. Bu hastalık genel olarak pek çok teknolojik ürüne karşı kişinin bedeninin istenmeyen reaksiyonlar göstermesidir. Örneğin baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, hafıza kaybı, panik atak gibi rahatsızlıklar geçirebilirler. Hatta uzmanlar tarafından belirtilene göre cilt hastalıkları dahi EHS nedeniyle gözlemlenebiliyor.

Toulouse Kararı

Wi-Fi alerjisi ile ilgili ilk ciddi gelişmeler ve yaptırımlar 2015 yılında yaşanmıştı. Fransa Toulouse şehrindeki bir mahkeme, radyo çalışanının mali yardım alabilmek için açtığı davada o işte çalışmasının uygun bulunmaması ve devlet tarafından belli bir süre mali yardımda bulunulmasının kararlaştırılması dikkat çekmişti. Çünkü çalışan, davada Wi-Fi ağlarından çok etkilendiğini ifade etmiş, yapılan araştırmalar sonucunda bunun gerçekten de doğru olduğu anlaşılmıştı.

Marine Richards isimli davacı, Wi-Fi alerjisi bulunduğunu, bu yüzden ne şehirde yaşayabildiğini ne de radyo kurumunda çalışmaya devam edebileceğini söylemişti.

İntihar Vakası

Yine bir başka Wi-Fi alerjisi olayı da İngiltere’de gerçekleşmişti. Jenny Fry isimli 15 yaşındaki genç kızın şiddetli baş ağrıları nedeniyle intihar ettiği ortaya çıkmıştı. EHS tanısı konulmuş olan kız, yoğun baş ağrısı, idrar problemleri ve aşırı yorgunluk belirtileri gösteriyordu. Wi-Fi ağlarının yaygınlaşmasından sonra bu olayların arttığına dikkat çekiliyor.

Herkeste Rastlanmıyor

Elektromanyetik Aşırı Duyarlılık adı verilen EHS’ye herkeste rastlanmıyor. Fakat yukarıdaki belirtileri sürekli yaşıyorsanız tıbbi yardım almanız gerekebilir. Netice itibariyle günümüzde bir evde Wi-Fi bağlı olmasa dahi diğer evlerin kablosuz ağı bizi de etkiliyor. Sadece Wi-Fi değil, televizyon, bilgisayar gibi  cihazların da önemli bir etkisi bulunuyor. Özellikle son zamanlarda giderek artan kablosuz mouse, kulaklık, klavye, hoparlör gibi cihazlar kablolu cihazlara göre daha fazla etki gösteriyor. Bunlar arasında en fazla etkiyi ise özellikle SAR değeri yüksek akıllı telefonlar yapıyor. Wi-Fi, veri bağlantısı ve Bluetooth kullanırken, sesli aramalar veyahut görüntü aramalar sırasında aşırı duyarlılık daha fazla meydana geliyor.

Cevap bırakın