Telefon Şarj Olurken Konuşmanın Zararları

Telefonunuz şarj olduğu sırada telefonla konuşmanın zararlarına değiniyoruz. İşte konuya ilişkin detaylar…

Akıllı telefonlar sahip olduğu özelliklerle insanlar için önemli bir iletişim ve vakit geçirme aracı olarak kullanılıyor. Bu nedenle telefonlarda güçlü ve kompakt bataryalara yer verilmeye çalışılmakta olup, bu durum istenmeyen bazı durumlara da neden olabiliyor. Akıllı telefonun üretim aşamasında yapılan bir hata akıllı telefonun bataryasının patlaması, yanması gibi sorunlara neden olabiliyor.

Akıllı telefonların şarj olduğu sırada telefonla konuşulmaya devam edilmesi sık rastlanılan bir durum ancak aslında bu bir problem olarak öne çıkıyor ve yapılmaması gerekiyor. Akıllı telefonların aniden patlaması veya alev alıp sahibine zarar vermesi gibi durumlar zaman zaman meydana geliyor ve bu yüzden kullanıcıların telefon kullanırken özellikle telefonun fazla ısındığı durumlarda dikkat etmesi gerekiyor.

Akıllı telefon kazalarını önleyebilmek amacıyla ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu tarafından kullanıcılara belirli güvenlik önlemleri önerilmekte olup, bu önlemler başlıca; Sahte bataryalar ile şarj aletlerinin kullanılmaması, cep telefonu şarj olurken telefon ile konuşulmaması, cep telefonu tamamen şarj olduktan sora fişten çekilmesidir.

Cihazınızda sahte batarya veya şarj aletine yer vermek telefonun sağlığı açısından olumsuz bir durumdur. Telefonun ömrünü olumsuz etkiler ve sağlığını tehlikeye atabilir. Dolayısıyla orijinal şarj aleti ve bataryaya yer vermek isabetli olacaktır.

Akıllı telefonu şarj olduğu sırada telefonla konuşulması telefonun normalde olduğundan çok daha fazla ısınmasına neden olur. Bataryanın fazla ısınması da patlama, yanma gibi istenmeyen durumların yaşanmasına sebep olabilir. Bu nedenle kişinin telefonunu şarj ederken tam yükte bırakmaması, kimseyle konuşmaması gerekir.

Eğer telefonunuzda yer alan batarya zarar görmüş ise onu muhakkak değiştirmeniz gerekir. Akıllı telefonlarını doğrudan güneş ışığında bırakmak, sobanın, ütünün, fırının yakınında bırakmak zararlıdır. Akıllı telefonlarda patlama olayları en fazla sıcak ortamlarda görülür. Çünkü sıcak hava cihazın daha fazla ısınmasına sebebiyet verecek olup, zaten kendiliğinden sıcak çalışan cihaz için yanma sorunlarına neden olacaktır.

Cep telefonlarından çıkan radyo frekansları dokuların ve cildin ısınmasına sebep olur. Cep telefonlarına dair Amerikan Üreme Derneği tarafından yapılan araştırmaların sonucunda telefonların ısı ve radyasyon nedeniyle sperm hareketlerini yavaşlatarak üremeyi de olumsuz olarak etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.

Cevap bırakın