Android Telefonun Donma Sorununa Karşı Çözüm Yöntemleri

Android akıllı telefonlarda donma problemleri yaşayanlar için yeni çözüm önerilerimiz var.

Bildiğiniz gibi günümüzde Android işletim sistemi kullanan telefonların sayısı çok yüksek ve bu telefonlardaki önemli problemlerden birisi donma sıklıkları. Güçlü Android telefonlar bile sık sık donabiliyor.

Donma problemlerinin temel kaynağı depolama alanıdır. Android bir cihazın depolama alanının %90’dan fazlası dolu ise telefonun çok daha yavaş çalıştığına ve sık sık donduğuna şahit olabilirsiniz. Bu yüzden telefonunuzdaki depolama alanını iyi değerlendirmeniz lazım. Mesela kullanmadığınız uygulamaları silmek ile işe başlayabilirsiniz. Aynı şekilde galerinizdeki dosyaları, müziklerinizi farklı bir cihaza depolayarak telefonunuzdakileri silebilir ve böylelikle stabil bir performansa kavuşabilirsiniz. Harici hafıza kartı desteği de yine önemli bir çözümdür.

Google Play Store’da performans arttırma adına çok fazla uygulama vardır ancak bunların kullanılmasını pek önermemekteyiz. Sebebi bu uygulamalar her ne kadar telefonu hızlandırıyor gibi olsada esasen batarya sağlığını bozabiliyorlar ve kalıcı bir çözüm ortaya koymuyorlar.

Telefonunuzu aşırı yük altında uzun süre kullanmayın. Bu da performansından ciddi bir kayıp vermesine yol açar. Şöyle düşünün; Bir insan vücudunu zorlayan ağır işlerde ne kadar uzun süre çalışırsa ömründen de kısaltır. Hatta bazı işlerde erken emeklilik gibi durumlar da vardır. İşte bir telefonu da ne kadar fazla zorlarsanız ömrünü o kadar kısaltırsınız ve eski gücünü kaybettiği için sık sık donma problemleriyle karşılaşırsınız.

Şarj esnasında telefonunuzu kullanmanızı da önermiyoruz. Bu da yine donma problemlerine neden olabilir.

Son olarak bazı uygulamaların versiyonları cihazınız ile uyumlu değil ise veya uygulama telefonunuza ağır geliyorsa yani sistem gereksinimlerini karşılayamıyorsa da donma problemleri ortaya çıkabiliyor. Bu durum donanım kaynaklı olduğundan, telefonlarda da donanım upgrade seçeneği bulunmadığından yapabilecek bir şey olmuyor.

Cevap bırakın