Basecamp Hakkında Bilgiler

Bu yazımızda basecamp hakkında bilinmesi gerekenlere yer veriyoruz. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar…

Basecamp, bir projeyi veyahut programı yönetirken stresle mücadele etmekte olan ve bununla başa çıkmakta zorlanabilecek insanlar için çevrimiçi bir asistan görevi görmekte olan yeni nesil bir projedir. Basecamp, kullanıcılar için fonksiyonel bir arayüz sağlamakta, örneğin uzaktan çalışmanın getirdiği karışıklıkları halletmek üzere irdelemektedir.

Basecamp yazılımı içerisinde anımsatıcı, yapılacaklar listesi, zamanlayıcı, mail yönetimi, mesaj gönderimi, bildirim alımı, mesaj alanı, HQ görünümü gibi fonksiyonlar sağlanmaktadır ve söz konusu fonksiyonların projelerin daha planlı bir şekilde yönetilmesi konusunda katkı sağladığını söyleyebiliriz. Uygulamaya Android, iOS, web tarayıcı üzerinden erişim sağlanabilmektedir. 

Mesaj Alanı

Mesaj panosu, tüm mesajların tek bir bölümde toplanarak karışık ve düzensiz mailler arasında konuşmaları aramak zorunda kalmayı ortadan kaldırmaktadır. Herkesin okuyabileceği tartışmalar ve konuşmalar düzenlenmesini sağlamaktadır. Böylece mesaj gönderilecekler listesini tekrar tekrar kontrol etmeye de gerek kalmamaktadır.

HQ Görünümü

Bu fonksiyon, şirkette yer alan çalışanların ve departmanların birbirleri ile senkronize olarak takip edilmesi, görevlerin takip edilip duyuruların yapılması gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi konusunda katkı sağlamaktadır.

To-dos

İşlerinizin bitiş tarihleri ve geciken görevlerinizin hangileri olduğunu takip edebileceğiniz bir yapılacaklar listesidir. Bunun yanı sıra çalışan olarak da hangi işlerin yapılması gerektiğinden yönetici olarak haberdar olursunuz.

Takvim

Ay içerisinde hangi günlerde hangi işlerin tamamlanması ve yaklaşan iş etkinliklerinin öğrenilmesi konusunda Schedule yani takvim fonksiyonunun öneminin büyük olduğunu belirtebiliriz.

Grup Mesajlaşması

Basecamp üzerinden, farklı bir mesajlaşma platformu kullanmaksızın gerçek zamanlı olarak sohbet oluşturulabilmektedir. Bu bağlamda Basecamp üzerinden çalışanlarınızdan anlık olarak geri dönüşler alabilir, tek bir mesajı tüm çalışanlarınızın görmesini de sağlayabilirsiniz.

Check İn

Verimli bir çalışma ortamının sağlanabilmesi için çalışanlarınızı anlık olarak kontrol etmenize imkan tanır. Projede işlerin nasıl gittiğini düzenli olarak teyit etmenizi sağlar. Böylece ekibinizi kontrollü ve düzenli tutmanız konusunda yardımcı olur.

Cevap bırakın