Taahhütlü İnternet Cayma Bedeli Hesaplama Yöntemi

Bu yazımızda internet sözleşmesi devam eden kullanıcıların nasıl cayma bedeli hesaplaması yapabileceğine değiniyoruz. İşte detaylar…

Günümüzde Telekom operatörleri tüketicilere taahhüt karşılığında hizmet sunmakta olup buna ilişkin sözleşmeler yapılmaktadır. Sözleşme örneğin 12 aylık taahhüt süresinden bahsediyorsa kullanıcı bu 12 aylık süre içerisinde ayrıldığı zaman cayma bedeli ödemek zorunda kalıyor.

Taahhüt iptal halindeyse indirimli bir tarifeden yararlanan kişilerden fark ücretinin iadesi de istenmektedir. Taahhütlü internette cayma bedeli, hizmetten memnun kalmayan tüketicilerce kullanılabilmekte olup, taahhütü iptal etmek durumunda ödenmesi gerekebilen cayma bedelinin hesaplanması her ne kadar karışık olarak görülsede basit işlemlerde oluşmaktadır.

Bir internet sağlayıcısından örneğin 24 aylık taahhütlü internet aldıysanız, hizmetin karşılığında firma size 100 TL’lik paketi 50 TL’den sunmayı önerdi ise, siz hizmetten memnun olmayıp taahhütü iptal etmek istediyseniz iptal işlemi yapıldığı zaman standart ücret 100 TL ile indirimli ücret 50 TL arasındaki 50 TL’lik farkın cayan kullanıcı tarafından ödenmesi gerekmektedir. Kullanıcının sözleşmenin imzalanması sonrasında her ay için 50 TL ödeme yapması gerekecektir. Cayma bedelini bundan yola çıkarak hesaplayabilirsiniz. Ancak elbette şirketin de müşterisine mal satarken veya hizmet sağlarken taahhüt kapsamında hizmet sunması gerekmektedir. Aldığı hizmetten memnun olmayan kullanıcı, sözleşme yükümlülüklerine uymayan sağlayıcıyı tüketici hakem heyeti ve tüketici mahkemelerine yapacağı başvuru ile ekarte edebilir.

Cevap bırakın